Kurban’da 100 Ülkedeki Yoksulun Yüzü Gülecek

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, Kurban Bayramı'nda 100'den fazla ülkede maddi durumu iyi olmayan ailelere kurban eti ulaştıracak.

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, Kurban Bayramı'nda 100'den fazla ülkedeki ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıracak.

AZİZ MAHMUD HÜDAYİ VAKFI

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Koordinatörü Medet Bala, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın 40’tan fazla ülkede hizmet verdiğini belirterek Kurban’da 35 ülkeye yardım faaliyeti yapacaklarını açıkladı.

Aziz Mahmud Hüdâyî Vakfı, 2014 yurtiçi kurban fiyatları açıklandı. Bağış bedeli olarak, büyükbaş bir hisse 800 lira, kuyruklu koç 700 lira, kıvırcık koç 800 lira ve büyük koç 900 lira belirlendi. 2014 Yurtdışı Kurban Bağışı bedeli olarak 150$ ya da 110€, Türk Lirası karşılığı ise 320 lira olarak belirlendi.

İHH İNSANI YARDIM VAKFI

İHH İnsanı Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nda 140 ülkede ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtacak.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede, 22 yıldır dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine kurban etini ulaştırdıklarını, dünyanın doğusundan batısına, Afrika'dan Kafkaslar'a, Balkanlar'dan Orta Asya ve Güney Amerika'ya kadar 140 ülkede  kurban organizasyonu gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Bu yılkikurban bedelini tek bir fiyat, 450 lira olarak belirledik. 250 kişilik ekibimizle bölgelere gidip, orada kurban kesimini gerçekleştireceğiz. Bayramı onlarla birlikte kutlayacağız. Bayramın bereketini paylaşacağız. 40 bin civarında kurban hissesi kesmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 250-300 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

TÜRK KIZILAYI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 2007'den beri kurban kesim kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl "Kurban bereketi yıl boyu sürsün" sloganıyla çalışmalara başladıklarını ifade eden Akar, "Bu kapsamında yurt içinde bir hisse bedeli 650, yurt dışında ise 350 lira olarak belirlendi. Ülkemizin yanı sıra, Türk Kızılayı olarak Bangladeş, Pakistan, Somali, Etiyopya, Filistin, Irak, Karadağ, Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek ve Kosova olmak üzere 11 ayrı ülkede halkımızın vekaletlerini yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" diye konuştu.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, bu yıl 30 ülkede kurban eti dağıtacaklarını aktardı.

Hisse bedellerinin ülke ve bölgeye göre farklılık gösterdiğini, bu nedenle fiyatlarının 290 ile 800 lira arasında değiştiğini aktaran Karayılan, "Bu yıl 20 binin üzerinde kurban hissesini 100 bin aile aracılığıyla 500 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Kurban etini en fakir ülkelerle birlikte Tayland ve Filipinler'deki ihtiyaç sahibi Müslümanlar'a ulaştırmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

CANSUYU YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Köylü de bu yılki kurban bedellerinin 270 ile 800 lira arasında olduğunu söyledi.

Dernek olarak geçen yıl 30 binin üzerinde kurban hissesi yardımına aracılık yaptıklarını hatırlatan Köylü, bu seneki yardımların daha fazla olacağını beklediklerini anlattı. Köylü, "25 ülke ve 65 farklı bölgede kurban organizasyonu yapmayı hedefliyoruz. Bu yardımlarla 1 milyon insana ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.