Kramp Nasıl Geçer?

Bacak krampı neden olur? Bacak kramplarına ne iyi gelir? Doğal çözümler ile bacağa giren krampları rahatlatın.

Kramp, kaslarda oluşan ani daralmalardır. Bacaklarda oluştuğundaysa fazlasıyla ağrılı. Bu kramplar, özellikle vücut magnezyum, sodyum ve potasyuma acıktığında oluşuyor. Ayrıca çok fazla ayakta durduğumuzda, çok fazla oturduğumuzda, ağır egzersizler yaptığımızda, D vitamini eksikliğinde de aynı şekilde kramplar oluşuyor.

BACAK KRAMPLARI NASIL GEÇER?

Elbette doktora görünmek kesin çözüm. Bunun dışında insan bazen kendisinin de doktoru olmalı. Doğanın mucizelerinden de faydalanmak gerek. İşte kramplar için doğal çözümler…

Su

Vücudumuzun dörtte üçünün su olduğunu düşünürsek her derde deva olduğunu da anlamak güç olmuyor. İşte vücudu susuz bırakmak, bu krampların başlıca sebeplerinden. Bu sebeple günlük vücudumuzun ihtiyacı kadar olan suyu mutlaka tüketmeliyiz.

Süt

Özellikle kadınların süt tüketmesi gerektiğini, doktorlar her yeri geldiğinde vurguluyor. İçeriğindeki kalsiyum ve D vitamini, yaşanılan bu krampların yaşanma sıklığını azaltır. Sağlıklı bir vücut için yatmadan önce 1 bardak süt içmeyi kesinlikle unutmayın.

Meyve

Özellikle muz, potasyum açısından zengin olduğundan kramplar için adeta bir ilaç. Gündelik hayatınızda kasılmalar, kramplar sorun olmaya başladıysa günde 1 muz yemeye özen göstermelisiniz.

Narenciye grubu meyveler de yine kramplara şifadır. Özellikle taze sıkılmış sularını tüketmelisiniz. Yine meyveler arasında bir tercih yapmak isterseniz, gün içerisinde 1 elma yemek de sağlıklı olacaktır.

Ballı İçecek

Burada bir kür tarifi vermek istiyorum. Eğer krampla başınız beladaysa, 2 yemek kaşığı elma sirkesine 1 kaşık bal ekleyerek güzelce karıştırın ve 3-5 dakika dinlendirin. Her gün taze bir şekilde tüketin. Eğer sabahları aç karna tüketirseniz, bağırsaklar için de faydalı olacaktır.

Hindistan Cevizi Yağı ve Zerdeçal Kürü

Zerdeçal, adeta doğadan gelen bir mucize. Kramplar için de sayılanlar arasında unutulamazdı. Yine bir kür tarifimiz var: 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağına 2 yemek kaşığı toz zerdeçal ekleyin.

Karışımı gün içerisinde krampın acı bıraktığı noktalara sürün. Biraz dinlenmeye başladıktan sonra hafif hafif masaj yapın.

Egzersiz ve Ilık Duş

Hareketsiz kalmak kaslara yapılan en büyük kötülüktür. Özellikle kramplar yaşıyorsanız kesinlikle hareketsiz kalmamalısınız; ancak ağır egzersizler de yapmamalısınız. Hafif tempolu yürüyüşler, bacakları çalıştıracak egzersiz hareketleri yeterli olacaktır.

Egzersiz üzerine yarım saat kadar dinlenin ve bir ılık duş alın. Banyodan çıkmadan önce kullandığınız sudan biraz daha soğuk hissedeceğiniz suyu yavaşça bacaklarınıza dökün. Kan dolaşımını düzenleyecektir.

Not: Önerilen her uygulamayı alerjik durumlarınıza göre değerlendirmeyi ve gerektiğinde doktorunuza danışmayı lütfen ihmal etmeyin!

İslam ve İhsan

SAĞLIK İLE İLGİLİ HADİSLER

Sağlık ile İlgili Hadisler

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.