Kanada'dan Türkiye'ye 'halep' Duası

Hamilton Müslümanlar Derneği Başkanı Mirza, Hamilton kentindeki camide cuma namazı öncesi cemaate, Halep halkına yardımlarından dolayı Türkiye'ye dua etmeleri çağrısında bulundu.

Kanada'nın Hamilton kenti Müslümanlar Derneği Başkanı Javid Mirza, cuma namazı öncesi hitap ettiği cami cemaatinden, Suriyeli mazlumlar ve son olarak Halep halkı için yaptıkları dolayısıyla Türkiye için dua etmelerini istedi.

Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Hamilton Müslümanlar Derneğine ait Hamilton Mountain Camisi'ne ziyarette bulundu. Mirza ve derneğin yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Şen, Cuma namazı öncesi cami cemaatine seslendi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da maruz kaldığı darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında Müslümanları bilgilendiren Şen, "Yıllardır 3 milyon Suriyeliye kucak açan Türkiye, son olarak Halep'teki masumların kurtarılmasında da etkili olmuştur." dedi.

Şen, cemaate, darbe girişimi sürecinde Türkiye'ye verdikleri destek için teşekkür etti.

"TÜRKİYE İLE GURUR DUYUYORUM"

Mirza ise Türkiye'nin, Suriyeli mazlumlara tüm dünyanın yaptığından daha fazlasını yapan bir ülke olduğunu söyledi.

Bir Müslüman olarak Türkiye ile gurur duyduğunu ve Türk insanının son olarak Halep halkının yardımına koştuğunu vurgulayan Mirza, "Hepimizin, Suriyeliler başta olmak üzere, İslam dünyası için yaptığı fedakarlık ve hizmetlerinden dolayı Türkiye'ye dua etmesi lazım. Türkiye, bunu fazlasıyla hak ediyor." diye konuştu.

BAŞKONSOLOS ŞEN'İN HAMİLTIN BELEDİYESİ ZİYARETİ

Şen, daha sonra Hamilton Belediye Başkanı Fred Eisenberger'ı makamında ziyaret etti.

Eisenberger'a, Kanada'daki FETÖ yapılanmasını anlatan Şen, Hamilton'ın sahip olduğu özellikler ve iş imkanları dolayısıyla Türk girişimciler için çok fazla potansiyeli bulunduğunu dile getirdi.

Birçok Kanadalı iş adamının Türkiye'de başarılı yatırımları olduğunu, Türk iş çevrelerinin de Kanada'da önemli sektörlerde iş yaptığını kaydeden Şen, ziyaretinin sonunda Eisenberger'a Türk lokumu hediye etti.

Belediye Başkanı Eisenberger ise yeni yılda Türk toplumu ile daha geniş bir organizasyonda buluşmak istediğini belirterek, "Hamilton sizin için iyi bir ortak olacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.