İstanbul'da Gidebileceğiniz İftar Çadırları

Bereket mevsimi Ramazan ayı özellikle birleştirici yönü ile insanları aynı safta, aynı masada bir araya getiriyor. Tanımadığınız insanlarla, komşularınızla, mahallenizden ya da ilçenizden insanlarla iftar sofrasında bir araya gelir aynı pideyi ve yemeği paylaşırsınız. Bu anlamda Ramazan ayında İstanbul'da birçok ilçe belediyesi sokak iftarları düzenliyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da gidebileceğiniz iftar sofraları...

Dünya üzerinde birçok belirli gün, hafta vardır. Ancak hepimizin bildiği üzere ramazan ayı özellikle birleştirici gücüyle anılır. Tanımadığınız, hatta küs olduğunuz kişilerle iftar sofranızı paylaşırsınız. Bu konuda bizlere iftar çadırı imkanlarını sunan, sokak iftarlarıyla hepimizi birleştiren belediyelere, derneklere teşekkür ediyoruz.

İSTANBUL BÜYKŞEHİR BELEDİYESİ İFTAR ÇADIRI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği sokak iftarı ve ramazan programları, Yenikapı Sahili, Beyazıt Meydanı, Kitap Fuarı ve Maltepe Sahili'ndeki etkinlik alanlarında düzenleniyor. Etkinlikler hakkında güncel bilgileri, belediyenin ramazan özel olarak hazırladığı İstanbul'da Ramazan sayfasından takip edebilirsiniz.

ÜSKÜDAR'DA İFTAR ÇADIRI 

Üsküdar Belediyesi, bu yıl yapılan meydan çalışmaları nedeniyle iftar çadırının adresini değiştirdi. Üsküdar Evlendirme Dairesi bahçesinde kurulan iftar çadırında konuklarını ağırlamaya devam eden belediye, aynı zamanda Üsküdar'ın 11 farklı mahallesinde ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı yapıyor. Son olarak ramazan boyunca Üsküdar Belediye Başkanı'nın da katılımıyla Üsküdar'ın toplam 24 farklı mahallesinde sokak iftarları düzenleneceğini de söylemeden geçmeyelim. Üsküdar'da hangi gün, nerede iftar olacak merak edenler, belediyenin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden detaylara ulaşabilir.

BEŞİKTAŞ'TA İFTAR ÇADIRI

Beşiktaş Belediyesi bu yıl da ramazanı dolu dolu bir etkinlik programıyla karşılıyor. Ortaköy Meydanı'nda kurulan masalarda vatandaşlar muhteşem boğaz manzarası eşliğinde iftar yapabiliyorlar. İftar sonrasında ise meydanda kurulan sahnede yine çeşitli Ramazan eğlenceleri gerçekleştiriliyor.

Bu kadarla da kalmayan belediye, Abbasağa Parkı'nda iftar sofraları kurarak açık havada iftar keyfi yaşatıyor. Ezan vakti yaklaştığında hala evine varamayanları da düşünen belediye yoğun ulaşım noktalarına kurduğu "Çorba Çeşmeleri"yle vatandaşlara iftara kavuşmanın telaşını değil mutluluğunu yaşatıyor.

Son olarak Beşiktaş Belediyesi'nin sokak iftarları da düzenlediğini, her gün farklı bir sokakta insanlara iftar yapma imkanı sağladığını ve yardıma muhtaç ya da evinden çıkamayan vatandaşların evlerine her gün araçlarla iftar ve sahur yemekleri bıraktığını da söyleyelim.

Beşiktaş'ta gerçekleştirilen sokak iftarlarının hangi gün, nerede olacağını öğrenmek isteyenleri belediyenin resmi internet sitesine doğru da alabiliriz.

BAYRAMPAŞA'DA İFTAR ÇADIRI

Bayrampaşa Belediyesi, 13 yıllık geleneği "Bereket Konvoyu"nu bu yıl da bozmuyor. Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanları ziyaret eden bu iftar konvoyu, farklı ülke ve şehirlerde iftar veriyor.

Aynı zamanda Bayrampaşa'da yaşayanları da unutmayan Bayrampaşa Belediyesi, dokuzuncu yılında da "komşuluk iftarları"na devam ediyor ve Ramazan ayı boyunca ilçedeki 11 mahallede toplam 20 noktada iftar sofrası kurulması planlanıyor. İftar sofralarının nerelerde kurulacağı ile ilgili bilgilere Bayrampaşa Belediyesi'nin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından günlük olarak ulaşılabilirsiniz.

ŞİŞLİ'DE İFTAR ÇADIRI 

Şişli Belediyesi, bu yıl her gün farklı bir mahallede iftar vererek konuklarını ağırlıyor. Ramazan boyunca çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği ilçede her gün değişen etkinlikleri ve iftar alanlarını takip etmek için Şişli Belediyesi'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

FATİH'TE İFTAR ÇADIRI

Fatih Belediyesi'nin iftar çadırı noktası ise her yıl olduğu gibi bu yıl da tabii ki Sultanahmet. Sultanahmet Meydanı'nda 15 bin kişiye hizmet veren devasa iftar çadırının yanı sıra belediye, Türkiye'de ilk kez 2005 yılında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in başlattığı "sokak iftarları" kültürünü de devam ettiriyor ve her gün farklı bir mahallede halka iftar yapma imkanı sağlıyor.

ZEYTİNBURNU'NDA İFTAR ÇADIRI

Zeytinburnu Belediyesi ise 4 meydan, 11 sokak ve mahallede 50 bin vatandaşa iftar yemeği ikram etmeyi planlıyor. Bu yıl ayrıca kültürel etkinliklerin de arttırıldığı güncel etkinlik rehberine ulaşmak ve mahalle iftarlarının hangi gün nerede gerçekleşeceğini öğrenmek için Zeytinburnu Belediyesi'nin resmi internet sitesini ya da sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

ATAŞEHİR'DE İFTAR ÇADIRI

Ataşehir Belediyesi bu hafta mahallelerde vereceği iftarlara ek olarak "Hızır İftar Servisi" de veriyor. Hızır İftar Servisi sayesinde belediye, iftarını çalışırken açmak zorunda kalan, başta şantiye, park ve metro gibi inşaat alanlarında çalışanlar olmak üzere işçilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelere Hızır sofrası kuruyor. Böylece iftar saatinde çalışanlar ve yolda olanlar bu sofralarda iftarlarını açabiliyor.

Bunun dışında ramazan boyunca 17 farklı mahallede iftar sofraları kuracak olan Ataşehir Belediyesi'nin günlük etkinlik programlarından haberdar olmak isteyenler Ataşehir Belediye'nin resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesaplarından duyuruları takip edebilirler.

KARTAL'DA İFTAR ÇADIRI 

Kartal Belediyesi, ramazan boyunca 10 farklı noktada iftar yemekleri ikram ediyor. Ramazan boyunca binlerce kişiye hizmet vermeyi amaçlayan belediye, bu yıl iftar verilecek yerleri ise Yakacık Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Soğanlık Kültür Merkezi, Hürriyet Kültür Merkezi, Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin bulunduğu bölgenin bahçesi, Çavuşoğlu Spor Kompleksi, Yunus Mahallesi Muhtarlık yanı, Cumhuriyet Mahallesi Şeyh Edibali Camii, Esentepe Sağlık Ocağı bahçesi ve Cevizli top sahasının yanı olarak belirledi.

Ayrıca ilçede Atalar Mahallesi (Hanımeli Parkı), Yukarı Mahalle (Kartallı Kazım Meydanı), Cevizli Çınar Caddesi (Saraylar Caddesi tarafı), Kordonboyu Mahallesi (Kartal Meydanı), Yalı Mahallesi (Tufan Sokak) ve Soğanlık Park (Megapol Hastanesi yanı)'ta da sokak iftarları verilecek.

Bu iftar sofralarının yanı sıra Kartal Belediyesi, Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin bulunduğu bölgenin bahçesine kuracağı çadırda sahur yemeği de verecek.

SARIYER'DE İFTAR ÇADIRI 

Sarıyer Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği iftar çadırları bu yıl da ilçenin farklı mahallelerinde düzenleniyor. Belediyenin "Geleneksel Ramazan Etkinlikleri" kapsamında her yıl olduğu gibi İstinye Eski Tersane Bölgesi'ndeki "Sevgi, Barış, Huzur ve Hoşgörü Alanı" olarak bilinen yerde sosyal, kültürel ve sanatsal gösteriler de tüm coşkusuyla düzenlenmeye devam ediyor. Çadırlar hangi gün, nerede öğrenmek için belediyenin sosyal medya hesaplarına göz atabilirsiniz.

BAKIRKÖY'DE İFTAR ÇADIRI 

Bakırköy Belediyesi, bu yıl her akşam yaklaşık 10 bin kişiye iftar vermeyi planlıyor. Bakırköy Belediyesi Fildamı Gösteri Merkezi ve Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde iftar yemekleri sunacak olan belediye, her akşam farklı bir mahallede sokak iftarları da düzenliyor.Ayrıca iftar saati yolda olacaklar için de dönüşümlü olarak Bakırköy’deki metro, metrobüs ve deniz otobüsü istasyonlarında da iftar yemekleri sunulduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Ramazan ayı boyunca her akşam Bakırköy Belediyesi Botanik Parkı’nda ramazan eğlenceleri ve konserler de olacak, bizden söylemesi.

GAZİOSMANPAŞA'DA İFTAR ÇADIRI 

Gaziosmanpaşa Belediyesi bu yıl mahalle iftarlarıyla ramazanı karşılıyor. Karadeniz, Mevlana, Kazım Karabekir ve Karayolları Mahalleleri gibi toplam 11 farklı yerde mahalle iftarı düzenleyecek olan belediye, iftar sonrası eğlenceleri düzenlemeyi de ihmal etmiyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin iftar sonrası için düzenlediği etkinlikleri takip etmek için belediyenin resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Kaynak: Yemek.com

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.