"Hüdâyi Bülteni" 4. Sayısı Çıktı

Aziz Mahmud Hüdâyi Vakfı'nın yapmış olduğu yardım faaliyetlerinin anlatıldığı Hüdâyi Bülteni yayınlandı. Üç ayda bir yayınlanan Hüdâyi Bülteni'nin (Temmuz, Ağustos, Eylül) bu sayısında "Kurban" konusu işleniyor.

Bülten Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Hamdi Topbaş Bey'in kaleme aldğı "Vatan ve Kurban" makalesi ile başıyor. Aşağıda makaleyi ve devamında tüm bülteni okuyabilirsiniz.

VATAN VE KURBAN

Değerli Hüdâyi Dostları,

Geçmiş olsun. Bütün milletimize geçmiş olsun. Bir ümit ışığı olarak gözlerini Türkiye’ye çevirmiş İslâm dünyasına geçmiş olsun.

Milletlerin târihinde bazı kader anları vardır ki, ya bitişin başlangıcı ya da şahlanışın habercisidir. İçinden geçtiğimiz bu sıkıntı dolu günler, milletimizin liderinin etrafında kenetlenip birlik ve beraberlik içinde atlatılacak ve daha güzel günler ülkemizin olacaktır.

Şahlanışın kahramanı ya da kahramanları olduğu gibi yok olmanın da kuklaları ve maşaları vardır.

Milletinin takdirini ve desteğini alan, vatanına aşkla bağlı kahramanların canlarından geçerek göstermiş oldukları cesaret ve kararlılık; bütün dünyanın hayret ve gıpta ile bakacağı bir ülkenin var oluşunu doğuracaktır. Var olmak yok olmayı göze alabilenlerin işidir. Korku yok çünkü aşk var. Aşka korku olmaz. Vatan ve millet için şehâdet var. Duamız şudur: Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma, Allah’ım!

Hüdâyi dostları ilk günden itibaren Vatanı korumak, Milli İrâdeye sâhip çıkmak için meydanlarda nöbete ve hizmete devam etmiş, Hüdâyi çorbasını, etli pilavını meydanlara indirmiştir.

Aşkla hizmet eden Hüdâyi mensuplarına, ilk andan itibaren meydanları dolduran halkımıza, bu belânın def’inde emeği geçen herkese ve özellikle milletinin önünde dimdik durarak kader anını Allah’ın lütfuyla milletin lehine çeviren cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, milletimize geçmiş olsun diyoruz.

Bu duygularla girdiğimiz kurban mevsimi bizim için çok anlamlı. “O hâlde Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!” (Kevser 108/2) âyeti büyük bir nimetin arkasından yapılacak iki önemli ibâdeti anlatıyor. Belâ ve musîbetlerden korunmak için maddî tedbirlerin yanında mânevî korunma yollarını da unutmamamız gerektiğini gösteriyor. Bu münasebetle; infak, istiğfar ve salavatları çoğaltmak lazımdır. Özellikle böyle dönemlerde belâ ve musîbetlerin def’i, verdiği nîmetlerin şükrü için mazlum, mâdur ve muhtaçların dualarını celp edecek kurbanlar faydalı olacaktır.

Aziz Mahmud Hüdâyi Vakfı vâsıtasıyla dünyanın dört bir yanında kesilecek kurbanlar, duâ olarak bize geri dönecek ve kıyâmette kurtuluşumuza inşâallah vesîle olacaktır. Biz bu sene Kurban kampanyamızı “Bayram Hediyeniz Kurban Olsun” diyerek başlattık. Görünmeyen orduların desteğine vesîle olacak kurbanları çoğaltma talebiyle herkesin bayramı mübarek, kurbanları kabûl olsun.

AHMED HAMDİ TOPBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı

Hüdâyi Bülteni'nin tamamını okumak için tıklayınız.

hudayibulteni

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.