"hizmetkar Kariyer Zirvesi" Düzenleniyor

Hizmetkar Kariyer Zirvesi, Medeniyet Üniversitesi’nde geniş katılımlı kariyer zirvesi düzenliyor.

Mevcut kariyer merkezlerinin para, prestij ve konfor endeksli yaklaşımlarına alternatif olarak "toplumsal fayda" merkezli bir yaklaşım geliştirmeye ve uygulamaya dönük projeler üreten “Hizmetkar Kariyer” projesi 20 Aralık Pazar günü Medeniyet Üniversitesi'nde kariyer zirvesi düzenliyor.

Şahsi ya da bir grubun menfaatinin değil toplumun menfaatinin hedeflendiği “Hizmetkar Kariyer” projesinde bir yılı aşkın süredir 70 kadar üniversite öğrencisi ile haftalık periyotta kariyerin bizcesini geliştirmeye ve uygulamaya yönelik faaliyetler yürütülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği proje kapsamında 10 kişinin konuşmacı olarak katılacağı Hizmetkar Kariyer Zirvesi'nde, para-prestij-konfor eksenli modern kariyer paradigmasının eleştirel bir bakışla ele alınacağı ve toplum yararına kariyer planlamanın enine boyuna konuşulacağı zirvede, salon kapasitesinin yetersiz olması dolayısıyla kayıt zorunludur.

KARİYER ZİRVESİ'NDE KİMLER KONUŞUYOR?

Zirvenin konuşmacı yelpazesi, projenin yenilikçi kariyer yaklaşımını yansıtır nitelikte:

  • Türkiye ve hinterlandındaki çalışmalarıyla gençliğin öncüsü olan Doç. Dr. Lütfi Arslan,

  • Günümüz ilim adamlarından modern meselelere yaklaşımıyla gençleri etkileyen Nureddin Yıldız,

  • Tecrübeli gazeteci ve mutedil yazar Ahmet Taşgetiren,

  • Sağlık Bakanlığı’nın en stratejik kurumlarından İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun vizyoner başkan yardımcısı Dr. Hakkı Gürsöz

  • Bilgisayar ve veri-bilimine Türkçe katkıları ile bilinen istatistiklerin uzmanı Doç. Dr. Şadi Evren Şeker

  • Su Profesörü namıyla Zemzem kuyularından Nobel’e kadar etkisi ile meşhur Prof. Dr. Zekai Şen

  • Alanında kendisiyle yolu kesişen herkesi etkilemiş gerçek bir halk sağlıkçı Prof. Dr. Osman Hayran,

  • Çalışma ahlakı, disiplini ve neşesi ile örnek hoca Prof. Dr. Haydar Sur

  • Türk Telekom Grup’un tecrübeli kurumsal mimarı ve bilişimci gençlerin öncüsü Faruk Selman Lekesiz

  • Ülkemizin klinik psikologlarının başarılı ismi ve özellikle psikodinamik, varoluşçu ve narrative (öyküsel) terapi yaklaşımlarını entegre ettiği psikoterapi çalışmalarıyla meşhur hocamız Murat Dinçer

  • Ve bu milletin geleceği, biz gençler

Ayrıca zirve sırasında “Hizmetkarca” Mini-Projelerin olduğu bir sergi de katılımcılara sunulacak.

KARİYER ZİRVESİ'NDE KONUŞULACAK BAŞLIKLAR

  • Kariyerin Bizcesi: Kariyer Nedir, Ne Değildir?

  • Kemâl-i Kariyer

  • Kariyeri Anlamlandırmak

  • Yarının Meslekleri, Yarının Kariyeri

  • Sağlıkta Gelecek Eğilimleri

  • Bilgi Dünyasında, Bilgi Ekonomisi ve Bilgi Çalışanları

  • Kaht-ı Rical: Yetişmiş İnsan İhtiyacı

  • Kalıpların Ötesinde Kariyer

  • Kariyerinde Kontrolü Elden Bırakma!

Kayıt: hizmetkar.org.tr/zirve

Adres: İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Güney Yerleşkesi, C Blok Konferans Salonu, Dumlupınar Mahallesi, D-100 Karayolu No:98 Kadıköy, İstanbul

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.