Genç Gönüllüler Kampta Buluşuyor!

Genç Gönüllüler, 7-11 Şubat tarihleri arasında Mersin'de 125 genç gönüllü ile bir araya geliyor.

Kaynaşmanın, tanışmanın, heyecanın kaynağıdır kamplar. Genç Gönüllüler olarak yeni bir kamp programı ile döneme başlıyoruz.

07-11 Şubat 2017 tarihlerinde Mersin/Silifke’de gerçekleştireceğimiz kamp programı ile Genç Dergimizin 125. Sayısının çıkacağı şu günlerde 125 genç gönüllümüzle bir araya geleceğiz.

Genç Gönüllülere katılmak isteyen, başlangıç yapmak isteyen gençler için tam zamanı diyebiliriz. Söyleşiler’den, turnuvalara, gezilerden, atölye çalışmalarına birçok farklı program bizi bekliyor.

Kampa kimler katılabiliyor?

Kamp üniversite öğrencilerine özeldir. 18-30 yaş arasındaki tüm gençler kampa başvuru yapabilir.

Neler olacak kampta?

Öncelikle Dünya’nın ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen birçok arkadaşla tanışma imkânı olacak. Bunun yanında özel konuklar eşliğinde söyleşiler ve eğitimler olacak.

Teatral gösteriler, uluslararası futbol turnuvası, badminton, tenis, voleybol gibi etkinlikler olacak.

Ayrıca Mersin’in çeşitli güzelliklerini keşfedeceğiz. Kampa katılanlara kamp sonu katılımcı belgesi ve çeşitli hediyeler verilmesi planlananlar arasında.

Program içeriği ve detaylara nereden ulaşabiliriz?

Program içeriği ve detayları kesinleşen katılımcılara 3 Şubat gibi mail aracılığıyla göndereceğiz.

Arkadaşımla gelsem ona da yer var mı?

Şu an için evet. Fakat belirlediğimiz kontenjana göre şansı giderek azalıyor. En kısa sürede başvurusunu tamamlarsa neden olmasın?

Peki, başvuruları nereden yapacağız?

Bu soru iyi oldu: Kamp başvurularını http://gencgonulluler.com/ggmersinkampi/adresinden yapabilirsiniz.

Ya problem çıkarsa?

Bize ulaşın: 0.543 221 8905 / 0.216 532 0041-42 iletisim@gencgonulluler.com

Ne zamana kadar başvurabiliriz?

03 Şubat 2017 tarihine kadar gelen başvuruları kabul ediyoruz. Sonrasında sistem kapanacak. Gelen başvuruları en kısa sürede değerlendirip cevap vereceğiz.

Kızlar katılabiliyor mu?

Kızlar için çok yakın bir zamanda kamp gerçekleştireceğiz. Onu da en kısa zamanda buradan duyuracağız.

Katılımcılardan ücret talebi olacak mı?

Kamp için yemek, konaklama ve hiçbir aktivite için ücret talep etmiyoruz.

Çağrımız net. “Yol sizden, yordam bizden.”

Ulaşım Nasıl Olacak?

İstanbul’dan katılmak isteyenler için bir otobüs yola çıkmayı planlıyoruz. İstanbul ve çevresinden ekibe dâhil olmak isteyenlerin bunu belirtmeleri gerekir. Yolda ayrıca şehidimiz Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret etme niyetimiz var. Nasip bakalım.

Kampa katılacaklardan bir beklentiniz var mı?

Kampa kabul edilen arkadaşlar kendilerini hazırlasınlar. Oturmaya gitmiyoruz. Herkesin etkin katılımıyla heyecanlı bir kamp olsun istiyoruz. Ney üfleyebilen, saz çalabilen, şiir okuyabilen, tiyatro yeteneği olanların cesareti kuşanıp kampın güzel geçmesine katkı sunmalarını arzuluyoruz.

Haberi okuyanlardan istediğiniz bir şey var mı?

Genç ailesi için önemli bir kamp; arkadaşlarımızdan mümkün olduğunca imkânlarını zorlayarak kampa katılmalarını rica ediyoruz. Kamp afişini ve haberini özellikle bu tür bir kampa ihtiyacı olanlara iletmelerini ve sosyal medya hesaplarında paylaşmaları ricasında bulunuyoruz.

Soluklanmak isteyen, tazelenmek isteyenler bu kampı kaçırmasın.

Ayrıntılı Bilgi: www.gencgonulluler.com

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.