Fatih Çollak Hoca İle Kur'ân Dersleri Başlıyor!

Fatih Çollak Hoca ile Kur'ân dersleri başlıyor. Kur'ân-ı Kerim'i güzel okumak istiyorsanız bu fırsatı kaçırmayın! Kayıtlar başladı...

Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak Hocanın riyasetinde, Elmalılı Hamdi Yazır Kur’an Akademisi, Bilim ve İnsan Vakfı bünyesinde eğitim, öğretim ve kültür dersleri yapılıyor. Alanında uzman hocaların eğitim verdiği toplam 400'ün üzerinde talebe, eğitim dönemlerinde her Cumartesi Ümraniye/Çakmak'taki Akademi binasında Kur'an dersleri görüyorlar. 7 Ağustos 2018 Salı günü başlayan Fatih Çollak Hoca ike Kur'an'ı Kerim Tashîh-i Hurûf Dersleri için kayıtlar devam ediyor.

DERS BAŞLANGIÇ YER VE TARİHLERİ (ERKEKLER İÇİN)

15 Eylül 2018 Cumartesi - Ümraniye

17 Eylül 2018 Pazartesi - Laleli

DERS BAŞLANGIÇ YER VE TARİHLERİ (BAYANLAR İÇİN)

14 Eylül 2018 Cuma - Ümraniye

15 Eylül 2018 Cumartesi - Ümraniye

17 Eylül 2018 Pazartesi - Zeytinburnu

Ümraniye Adres: Çamlık Mh. Hatboyu Cd. (Turgut Özal Bulvarı) Çobanoğlu Sk. Şehit Mustafa Efendi Camii Yanı No:11 Çakmak, Ümraniye - İstanbul (Bilim ve İnsan Vakfı)

Laleli Adres: Kemalpaşa Mh. Ordu Cd. No:50 Laleli Camii Avlusu, Fatih - İstanbul (Ebü'l Vefa Vakfı)

Zeytinburnu Adres: Seyitnizam Mh. Seyitnizam Cd. No:67 Zeytinburnu - İstanbul (Seyyid Nizam Eğitim Vakfı)

NASIL BİR EĞİTİM VERİLİYOR?

Akademinin en belirgin özelliği, verdiği eğitim yönüyle Türkiye'de henüz bir benzerinin bulunmuyor olması. Dersler, Cumartesi günleri internet üzerinden canlı olarak izlenebiliyor.

Akademideki derslere başlamak isteyen bir öğrenci internet sitesi üzerinden ön kaydını yaptırarak eğitime başladığında Fatih Çollak Hocanın seviye imtihanı neticesinde uygun gördüğü bir asistan hocada eğitimine başlıyor. Eğitim süresi 4 yıldan oluşuyor ve uygun şartları taşıyan herkes akademiden eğitim alabiliyor.

İmam-Hatip veya müezzinlik gibi görevlerde bulunan kişilerin bulundukları camide veya kurumlarda görevlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri konusunda bu dersler ayrı bir önem taşıyor.

ELMALILI HAMDİ YAZIR KUR’AN AKADEMİSİ’NE KİMLER KATILABİLİYOR?

Elmalılı Hamdi Yazır Kur’an Akademisi eğitim ve öğretim programlarına dahil olan öğrenci kategorileri;

  • Din Görevlileri,
  • Kur’an Kursu Öğreticileri,
  • İlahiyat Fakültesi Öğrencileri,
  • İmam-Hatip Lisesi Öğrencileri,
  • Üniversite Öğrencileri,
  • Lise Öğrencileri ve Serbest Meslek Grubu’ndan oluşuyor.

PROGRAMIN AMACI

1- Faaliyet alanı çerçevesinde ihtisas eğitimi vermek

2- İhtisas eğitimiyle öğrencilerin görev alanlarında başarılı ve verimli çalışmalarını sağlamak

3- Kur’an eğitim ve öğretimini teşvik edip geniş halk kitlelerine yaymak

4- Başta Kur’an eğitimi olmak üzere faaliyet alanı kapsamındaki diğer konularda yeni projeler geliştirmek

5- Kur’an eğitim ve öğretiminde lafız ve mâna boyutlu eğitim programlarına ağırlık vermek

6- Toplumu Kur’ân’ın doğrularıyla bilgilendirmek

7- Kur’an eğitimiyle asıl amacın İslâm ahlâkına sahip fertler yetiştirmek ve bütün bu faaliyetlerle öncelikli niyet ve düşüncenin Allah’ın rızasını kazanmak olduğu hususunu her platformda dile getirmek

8- Kur’ân’ın elden ele, dilden dile ve gönülden gönüle uzanan nakil zincirinde bir halka olabilme şerefine ulaşmak.

SON KAYIT TARİHİ

Kayıt işlemleri 7 Ağustos 2018 Salı başlayıp  10 Eylül 2018 Pazartesi akşamı mesai bitimi son buluyor. 10 Eylül sonrası yeni kayıt alınmıyor ve kayıt yenileme işlemi yapılamıyor. Erkek-hanım, eski-yeni tüm talebeler için güz dönemi eğitim ücreti 300 TL 'dir

Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız: www.kuranakademi.com

İslam ve İhsan

FATİH ÇOLLAK KİMDİR?

Fatih Çollak Kimdir?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

  • Bende kayıt yaptirmak istiyorum bayan zeytinburnu pazartesi günü dersleri için dersler hangi saatte başlıyor bilgi verirmisiniz

    • İlginiz için teşekkür ederiz. Fatih Çollak Hocaefendi ile Kur’an dersleri hakkında internet üzerinden eğitim ve daha detaylı bilgi için: http://www.kuranakademi.com/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Bu aylarda da internet üzeri dersler var mı ve yeni kayıtlar alınıyor mu?

    • İlginiz için teşekkür ederiz. Fatih Çollak Hocaefendi ile Kur'an dersleri hakkında internet üzerinden eğitim ve daha detaylı bilgi için: http://www.kuranakademi.com/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Ümraniye de olan yerinizin tam olarak adresini verebilirmisiniz

    Merhaba, geç farkettiğimden dolayı güz dönemi TASHİH-İ HURUF DERSLERİ'ne kayıt yaptıramadım. Birdahaki kayıt tarihi ne zaman? Bilgilendirirseniz sevinirim. Kolay gelsin.

    • Ben samimi olarak soruyorum Kur'an- Kerim'i birazda olsa zorlanarak okuyorum ben benim Fatih Çollak Hocanın riyasetinde yapılacak olan Kur'an dersleri adıyla yapılacak kurslara girmeme mani midir şimdiden teşekkürler

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.