Doğal Şifa Deposu Olan Baharat

Daha önce içerisinde zencefil bulunan bir gıda tükettiniz mi.. Bilmeden bile olsa içerisinde zencefil bulunan bir gıda tüketmiş olabilirsiniz. Kurabiyeler, kekler, pastalar, çorbalar ve çaylar içerisine zencefil eklenebilecek gıdalardan bazılarıdır.

Zencefil birçok farklı sağlık rahatsızlığına karşı kullanılabilecek doğal çözümlerden birisidir. Zencefilin en bilinen yararı ise enerji sirkülasyonunu verimli bir biçimde sağlayabilmesi ve solunum rahatsızlıklarına karşı etkili olabilmesidir. İşte zencefilin diğer yararları;

Kan Sirkülasyonu: Zencefil içerisinde bulunan magnezyum ve çinko sayesinde kan akışını iyileştirir ve normal kan sirkülasyonunun verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

Mide Rahatsızlıkları: Zencefil yol tutması dediğimiz, belirli bir yolculuktan sonra mide bulantısına sebep olan sağlık problemine karşı etkili bir doğal çözümdür. Ayrıca mide bulantısı ve kadınlarda görülen sabah bulantısı gibi sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılmaktadır.

Sindirim Sistemi: Zencefil, vücuda giren temel besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlayabilmektedir. İnsanın ihtiyaç duyduğu temel besinleri daha kolay sindirebilmesi ve bu besinlerden verim alabilmesi sağlıklı ve dinç bir bünye için gerekliliktir. Gıdaların daha kolay sindirilmesini sağladığı için mide bulantısı ve karın ağrısı gibi problemlerin yaşanmasını önleyebilmektedir.

Bağışıklık Sistemi: Zencefil yapısında bulunan vitaminler ve demirler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Midede oluşabilecek bakteriyel enfeksiyonların oluşma olasılığını düşürür. Boğaz tahrişinin iyileştirilmesi konusunda yardımcı olabilmektedir.

Soğuk Algınlığı: Zencefil soğuk algınlığı olarak bilinen nezle ve grip gibi rahatsızlıklar konusunda insanın vücut direncini arttırabilmektedir.

Baş Ağrısı: İltihaplanma (Enflamasyon) durumuna karşı dayanıklı yapısı nedeniyle baş ağrısı gibi problemlerin atlatılması konusunda insana yardımcı olabilmektedir. Zencefil, şiddetli baş ağrıları ve kronik baş ağrıları dahil olmak üzere birçok baş ağrısının tedavisinde kullanılmaktadır.

Solunum Problemleri: Zencefil bilinen birçok solunum problemiyle mücadele edebilmek için insana yardımcı olabilmektedir. Öksürük ve hatta astım gibi rahatsızlıklarda doğal balgam sökücü olarak kullanılabilmektedir.

Stres: Tıpkı yeşil çay ve siyah çay gibi bitkisel ürünlerde olduğu gibi zencefil de tüketildiği zaman insanı rahatlatır ve daha sakin bir ruh hali sağlamaktadır.

Kolon Kanseri: Kolon kanseri ciddi bir rahatsızlıktır. Kansere karşı en etkin korunmayı erken teşhis ile sağlayabilirsiniz. Zencefil kolorektal kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatarak kolon kanserine karşı korunma sağlayabilmektedir. Bu sebeple kolon kanserinin tedavisinde kullanılabilen bir bitkidir.

Yumurtalık Kanseri: Yumurtalık kanseri kadınlarda görülen ve tedavisi oldukça zor olan bir kanser türüdür. Kansere karşı en etkin korunmayı erken teşhis sayesinde sağlayabileceğinizi unutmayın. Zencefil bitkisi tıpkı kolon kanserinde olduğu gibi yumurtalık kanserinin tedavisinde de kullanılabilen bir bitkidir.

Zencefilin genellikle baharat olarak yemeklere katılır. Bazen bal ile karıştırılarak tüketilir. Nitekim, zencefilin kökünü kaynatıp içtiğiniz zaman (zencefil çayı) özellikle öksürük ve mide bulantısı konusunda yararını rahatlıkla fark edebilirsiniz.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.