80 Genç Hafız Oldu

Isparta Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi tamamlayan 80 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Isparta İl Müftülüğüne bağlı Mekke Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 80 öğrenci için “Hafızlık Merasimi” düzenlendi.

Törende konuşan Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Ertunç, “Biz Cenab-ı Hakk'a şükretmekten aciziz. Rabbim Kur’an hafızları yetiştirmeyi nasip eyledi bize. Bu güzel sonucu elde etmemize vesile olan velilerimize, öğrencilerimize, müessesemizin bütün çalışanlarına, hocalarına, fedakârca gayret eden bütün arkadaşlarımıza ve siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Ertunç şöyle devam etti:

"Kuran’ın okunduğu yere Allah’ın rahmeti bolca iner, meleklerini muhafız yapar. Fakat buna rağmen huzuru tam yerinde olan bir İslam ülkesi maalesef göremiyoruz. Demek ki daha çok gayret etmeliyiz. Sayıları çok aşmalıyız. 80 değil, 80 bin’lere ulaşmalıyız.

1991 yılında başlayan Kur’an hizmeti ile o gün bir camide hatimle teravih namazı kılınıyordu. Bugün 70’i geçti. Şu an itibarıyla bu öğrencilerimizin dışında 205 öğrenci hafızlığa çalışıyor. 220 öğrenci de yeni kayıt yaptırdı. Gerek yurt içinden, gerek yurt dışından bir hayli müracaat var. Şu andan itibaren kayıt yapamıyoruz. Yeni binalara ihtiyacımız var. İki aya kadar bir binamızın temeli atılacak ama bu yeterli değil. Bu açıdan dualarınızı bekliyoruz.”

İl Müftüsü Bayram Şahin ise şunları kaydetti:

“Bugün 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı sonunda Mekke Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 80 kardeşimiz için icazet merasiminde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizleri bugüne kavuşturan Yüce Rabbimiz'e sonsuz şükürler olsun. Isparta’nın dört bir taraftan kapılarını tutmuş olan dört Kur’an kursumuz var. Bunlar adeta Isparta’nın manevi muhafızlarıdır. Bu güzide mekânlar, Kur’an’ın sürekli okunduğu yerler. Bu yönüyle bu Kur’an Kursları Isparta’nın manevi muhafızları olmuştur. Biz de elimizden geleni yapmaya gayret ettik.”

Yapılan konuşmaların ardından genç hafızlar Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Ardından hafızlara icazetnameleri takdim edildi.

Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, İl Müftüsü Bayram Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu ile hafızlar ve aileleri katıldı.

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.