15 Temmuz Gazisinden Şehit 33 Askere Vefa

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önündeki saldırıda yaralanan Bingöllü gazi Onur Asutay, Bingöl-Elazığ karayolunda 25 yıl önce PKK’lı teröristlerce katledilen 33 asker anısına yaptırılan anıtı ziyaret ederek terörü lanetledi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önündeki saldırıda yaralanan Bingöllü gazi Onur Asutay, 24 Mayıs 1993’te Elazığ-Bingöl karayolunda terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen 33 er anısına yaptırılan anıtı ziyaret ederek terörü lanetledi.

Bingöl’de yaşayan Asutay, 15 Temmuz 2016’daki FETÖ’nün darbe girişiminin 2. yılı dolayısıyla PKK’lı teröristlerce 25 yıl önce katledilen şehit askerlerin temsili mezar taşlarının bulunduğu “33 Asker Anıtı”na gitti. Burada askerler için dua eden Onur Asutay, darbe girişimi gecesi bacağına isabet eden kurşunla yaralandığını söyledi.

Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen 15 Temmuz’da yaşananları hiç unutmadığını belirten Asutay, bu duygularla 25 yıl önce şehit düşen 33 askeri de saygıyla andığını ifade etti.

Asutay, bugün de olsa yine canı pahasına mücadele etmeye hazır olduğunu dile getirerek “Aradan 2 yıl geçti hala aynı duygular içerisindeyim. 1 değil 100 yıl geçse aynı duyguyu yaşayacağız. 15 Temmuz Türkiye’nin ayağa kalktığı, yeni bir dirilişin tarihi oldu.” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ DİN DÜŞMANLARIYLA MÜSLÜMANLARIN KAVGASIYDI”

“15 Temmuz, devletin şahlanışına karşı gelen, devletin içinde sızmış din düşmanlarıyla Müslümanların kavgasıydı.” diyen Asutay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’yi aldatan bu soysuzlar yok oldular, Allah’ın izniyle de yok olmaya devam edecekler. Bundan sonra da Türkiye’de herhangi bir saldırıda bulunamayacaklar. O gün pet şişelerle, sopalarla, taşlarla bunlara karşı koyduk. Bize silahla ateş eden hainlere sadece elimizdeki pet şişeleri atıyorduk. O gün pet şişelerle, sopa ve taşlarla ülkeyi nasıl savunduysak bundan sonra da canımız pahasına ülkeyi korumaya devam edeceğiz.”

Aradan geçen 2 yılda boş durmadıklarını, 37 il gezerek 15 Temmuz ruhunu anlatmaya çalıştıklarını anlatan Asutay, yaşadığı sürece de 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için gayret göstereceğini aktardı.

Asutay, 15 Temmuz’u yeni nesillere aktarmaya devam etmek için Bingöl’de Milli İrade ve Demokrasi Derneği İl Başkanlığını kurduklarını, çalışmalarını dernek çatısı altında sürdüreceklerini bildirdi.

“ASLA VE ASLA HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

“Bin yıl geçse de 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.” diyen Asutay, şunları kaydetti:

“O gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktık ve hainlere gereken dersi verdik. Gazi olduğum için gururluyum, onurluyum. Bundan sonra 15 Temmuz’un unutulmaması için bunları anlatacağız. Asla ve asla bu hainlere fırsat vermeyeceğiz. Bir daha böyle olayların olmaması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bugün Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsak ülkemizin refahı, barışı ve güveni için her zaman 15 Temmuz’u konuşacağız, herkese hatırlatacağız.”

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.